Tietoa Zetistä

Laurea-ammattikorkeakoulu ja Valaa Oy (ent. Meanfish Oy) kehittävät Zet-hankkeessa yhdessä nuorten kanssa työelämäaiheista hyötypeliä ”Reptilian Overlords”.

Pelinkehitys käynnistyi 14.-15.11.2015 Lohjalla järjestetyssä GameJam-tyyppisessä tapahtumassa. GameJamin jälkeen peliä kehitettiin yhdessä nuorten kanssa Lohjalla ja Hangossa järjestetyissä tiimitapaamisissa talven ja kevään 2016 aikana. Käytännön toteutuksesta vastasi Valaa Oy, ja kehitys eteni alusta lähtien kaikille avoimena, avoimen lähdekoodin toteutuksena, josta kuka tahansa voi lähteä kehittämään syntyvästä pelistä omaa versiota. Pelin alpha-versio julkaistiin 16.11.2016 ja beta-versio 25.1.2017.

Pelinkehitykseen kutsuttiin mukaan myös alueen toimijat järjestämällä avoimia verkostotyöpajoja. Työpajoissa pohdittiin myös pelin hyödyntämistapoja. Pelin tueksi toteutettiin talouden hallinnan teemapäivä ”Sinusta oman elämäsi miljonääri” 16.11.2016 yhteistyössä Lohjan nuorisopalveluiden kanssa. Lisäksi toteutettiin nuoriso-ohjaajille suunnattu ohjeistus pelin hyödyntämiseksi keskustelun avaajana.

Hanke tuotti myös ohjeistuksen osallistavan pelinkehitysprosessin läpiviemiseksi.

Hanketta toteuttivat Laurea-ammattikorkeakoulu ja Valaa Oy yhteistyössä Lohjan ja Hangon kaupunkien nuorisopalveluiden sekä Evangeliska Folkhögskolanin Hangon mediapajan kanssa. Hankkeen toiminta-aika oli 1.8.2015-31.5.2017 ja se sai rahoitusta Hämeen ELY-keskukselta Euroopan sosiaalirahastosta.