Zet Karkkilassa

Zet Karkkilassa

Zet rantautui Reptilian Overlords -pelin kanssa myös Karkkilaan Ruukinpajalle. Ruukinpajalle oli erityisen mukava tulla, sillä meitä vastassa oli pelinkehityksessä tiiviisti alusta asti mukana ollut Mika!

kuva-1-wp_20161011_10_13_52_proMika esitteli Reptilian Overlords -peliä ensin muille, ja sitten pääsimme testaamaan, miten laaturaportin etsiminen ja paperien varastaminen sujuvat!

Päivän teemaksi muotoutuivat pähkinät. Kerroin, että meitä kiinnostaisi kuulla, mitä kaikkea muuta tekemistä tehtävissä voisi olla kuin se oikea toimintojen ketju. Yksi testaajista oli löytänyt takin taskusta pähkinöitä ja aloimme keskustella pähkinöistä. Miksei pähkinöillä voi tehdä mitään? Olisi kiva, jos pelissä voisi yrittää vaikka tunkea pähkinät juoma-automaattiin kolikon sijaan. Tai miksei pelissä voisi kokeilla laittaa pähkinöitä vähän sinne sun tänne. Tai mitä saisi aikaiseksi, jos yhdistäisi pähkinät ja matkapuhelimen, joka myös löytyi taskusta?

Pohdimme myös vakoilutehtävän suorituspaikassa eli toimistossa seikkailumahdollisuutta. Toisaalta voi olla hyvä, että toimistossa pääsee kulkemaan vain sen verran kuin tehtävän tekemiseen tarvitaan. Näin ei pääse eksymään. Toisaalta on myös kiva seikkailla toimistossa muuten vaan. Varsinkin, jos tekemistä ja ihmettelemistä on enemmän, voi seikkaileminen itsessään olla ihan mukavaa.

Kaiken kaikkiaan testatut tehtävät tuntuivat olevan suht sopivan tasoisia. Kaikki toki saivat epäilystä aikaiseksi, joko vahingossa tai tahallaan, esimerkiksi juoma-automaattia potkimalla. Pääasiassa kuitenkin pelaaminen tuntui etenevän mukavasti, eivätkä testivaiheeseen väistämättä kuuluvat jumitkaan saaneet testaajia hermostumaan.

Kiitos kaikille testaajille, lisää raportteja testipeleistä vielä tulossa!

Kaikilla on mahdollisuus päästä testaamaan Reptilian Overlords -peliä Lohjalla 16.11. klo 17-20 nuorisotalo Mestassa (Karstuntie 77). Tuolloin julkistetaan Reptilian Overlords -pelin ensimmäinen kokoversio Zet-hankkeen teemapäivässä ”Sinusta oman elämäsi miljonääri!”

Tervetuloa!

Teksti ja kuva: Hanna Tuohimaa, Laurea-ammattikorkeakoulu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Siirry työkalupalkkiin