Zet Karjaalla

Zet Karjaalla

Tällä kertaa Zet rantautui Karjaalle, nimittäin nuorisotyöpaja Koihin testaamaan Reptilian Overlords -peliä. Samalla pääsimme tutustumaan Koin hienoon ympäristöön, missä toimii useampi työpaja ja kierrätyskeskus. Paikalle oli tulossa tapahtuma, ja paljon erilaista toimintaa oli näytteillä.

20161004-koi

Testipaikkana nuorisotyöpaja Koi

 

Pelasimme edelleenkehitettyjä laaturaportin varastamistehtävää ja piirustusten varastamistehtävää ja saimmekin tehtävistä hyvää palautetta. Toki edelleen pelistä löytyi jumeja, mutta pelissä eteneminen sujui kuitenkin hyvin, ja pystyimme testaamaan erityisesti tehtävien vaikeusastetta ja epäilysmittarin toimivuutta. Sitä paitsi, toisten löytämiä jumeja piti käydä testaamassa myös tahallaan!

Jos tehtävässä toimii epäilyttävästi, epäilysmittari kilahtaa. Kun epäilysmittari näyttää kymmentä, joutuu tehtävän aloittamaan alusta. Muutaman minuutin jälkeen oli yksi testaajista jo saanutkin mittarin täyteen laaturaporttitehtävässä huolettomasti ympäriinsä kulkien ja ihmisten kanssa jutellen.

Pelin testaaminen käynnissä

Tosimielessä testaten tuntui kuitenkin siltä, että läpi pääsi kohtuullisella epäilyksellä. Peliin tutustuminen ja oikean tehtäväketjun löytyminen vei laaturaporttitehtävässä kuitenkin melko pitkään. Toisena pelattu piirustusten varastamistehtävä sen sijaan oli helpompi ja nopeammin läpi pelattu.

Lopuksi keskusteltiin tehtävistä. Nuorten mielestä tehtävät olivat aika hyviä. Tehtävässä toimii sekä esineiden etsiminen että keskustelujen kautta tehtävässä eteneminen. Tekemistä ja keskusteluja tuntui olevan tehtävissä aika sopivasti. Suunnitelmissa tosin on jo lisätä mukaan kaikenlaista ”ylimääräistä”, mikä ei itsessään vie peliä eteenpäin mutta elävöittää peliä. Sitten pelissä on mahdollista pidempäänkin seikkailla tutustumassa paikkoihin.

Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan peliin 16.11.2016 klo 17-20, Nuorisotalo Mesta, Karstuntie 77, Lohja. Lisätietoja tilaisuudesta tulossa lähiaikoina!

Teksti ja kuvat: Hanna Tuohimaa, Laurea-ammattikorkeakoulu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Siirry työkalupalkkiin