Grafiikkakilpailun satona nippu ovelia ja hauskoja vakoiluvempeleitä

Zet-hanke järjesti keväällä grafiikkakilpailun, jossa tehtävänä oli pikseligrafiikkaa hyödyntäen suunnitella jokin vakoilun apuväline. Kilpailuun saatiin 14 työtä, joskin kaikki eivät halunneet osallistua palkinnon arvontaan. Palkintonahan oli 50 euron lahjakortti pelikauppaan!

voittaja
Puupäähattu

Arvovaltainen raati valitsi osallistujien joukosta voittajaksi Virpi Marttilan suunnitteleman puupäähatun. Hattu päässä vakoilija vaikuttaa yksinkertaiselta puupäältä, joka saa siksi vakoilla rauhassa. Raatilaisten mielet alkoivat jo vilistä erilaisia tapoja toteuttaa hattu peliin. Ehkäpä jossain pelin vaiheessa hattu päässä epäilysmittari ei nousisi ollenkaan, vaikka miten törttöilisi. Saisi vapaasti käydä nykimässä holvihuoneiden ovenkahvoja ja hiipparoida toimistohuoneissa ilman että epäilysmittari kilahtaa. Jossain kohtaa tehtävää hatusta joutuisi sitten luopumaan voidakseen poimia jonkin tarpeellisen esineen, vaikkapa kulkukortin. Toisaalta tehtävän pääsisi läpi myös ilman hattua, mutta silloin joutuisi olemaan varovaisempi.

kilpailutoita1600px
Vakoiluvempaimia laidasta laitaan

Kaikenlaista vimpainta kilpailijatöiden joukosta löytyi, oli vakoilijan headsettiä, vakoilupeiliä, salakuuntelulaitteistoa, monikäyttöistä vakoilun mobiililaitetta, lyhtyä, kiikaria ja helikopteria.

kirppu
Vakoilukirppu

Kilpailun osallistujilla oli mielikuvitus raksutellut vilkkaasti. Kilpailutöissä oli muun muassa vakoilukirppu, joka kiipeilee seinissä ja valokuvaa toimiston hyörinää sekä pomon pöydälle sijoitettava vakoilukukka.

tyot2
Robottikissa ja vakoilusilmä

Eläinystäville oli kilpailutöiden joukossa myös herttainen robottikissa. Vakoilusilmän läpi puolestaan kaikki viholliset näkisi punaisena.

keppi1600px
Keppi

Välillä yksinkertaisuus on valttia. Vakoiluvälineenä peliin ehdotettiin myös keppiä, jonka käyttötarkoitus on tökkiminen. Graafinen ulkoasu oli työssä myös pelkistetty. 

Kiitos kaikille osallistujille hienoista ja hauskoista kilpailutöistä. Katsotaan, mihin osaan peliä puupäähattu päätyy. Vinkkejä puupäähatun käyttötilanteisiin otetaan myös vastaan!

Mukavaa kesää kaikille!

Teksti: Hanna Tuohimaa, Laurea-ammattikorkeakoulu
Valokuvat kilpailutöistä: Mirkka Pirilä, Laurea-ammattikorkeakoulu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *