Laurean opiskelijat kertovat Zetin verkostotyöpajasta

Zet-hankkeen verkostotyöpaja alkoi Laurean opiskelijoiden hahmonäytelmällä, josta sai tuntumaa siihen, miltä tuntuu kun työpaikalla on samassa kahvihuoneessa järjestelmällinen kahvinkeiton mestari Jenna Blondi, laiskanletkeä Jamppa Perusjätkä, reviiristään tarkka Reetta Sua-Lahtinen ja hyväätarkoittavia karhunpalveluksia toimitteleva Elli Elektro. Kun erilaisten hahmojen joukkoon saapuu vielä uutena työntekijänä korjausintoinen Milla Magia, niin Jamppa ei keksi enää muuta vaihtoehtoa kuin soittaa johtajalle ja hommata osalle porukasta potkuja.

Alkuesitys_e
Opiskelijoiden hahmonäytelmässä pääsivät ääneen peliin suunnitellut hahmot!

Alkuesitysten jälkeen yhteistyöpaja aloitettiin suunnittelemalla pahvikännykkään oma tapahtuma hankkeessa kehiteystä Reptilian Overlords -pelistä. Vain oma mielikuvitus oli rajana, kun sai suunnitella eri materiaaleista tapahtuman peliin. Kännykkäsuunnittelua oli kaikenlaisissa eri muodoissa piirtämisestä aina 3D-malliin. Jokaiselta syntyi oma tapahtumasarja peliin. Pahvikännyköistä muotoutui omanlaisiaan taideteoksia. Alla muutamia esimerkkejä.

IMG_2603

IMG_2607

IMG_2606

Pajan lopuksi jakaudutiin pienryhmiin miettimään mihin peliä voisi käyttää, missä tilanteissa sitä voisi pelata. Aivoriihen jälkeen jokainen ryhmä sai esittää oman käyttöideansa. Esitystapa oli vapaa, ja kuulimme runonlausuntaa ja haikurunon, näimme sarjakuvaesityksen sekä muutaman näytelmän, aiheena pelaamisen hyödyt koulussa, opinto-ohjaajalla, vastaanottokeskuksessa, te-toimistossa jne. Ilta päättyi nauruun, iloon ja innostukseen. Kyllä, peli tulee todellakin tarpeeseen ja siitä on moneksi.

Teksti ja kuvat: Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *